Data & Analytics Tester Foundation

Het is zover, in samenwerking met Ammerlaan Training & Advies en Verified heeft DataConnected een test training opgezet gericht op Data & Analytics waar we trots op zijn! Bij onze partner MaestroAcademy kun je je vanaf vandaag aanmelden. Deelnemers van het DataConnected netwerk krijgen uiteraard partnervoorwaarden.

De training wordt aangeboden als “Open inschrijving”, maar kan uiteraard ook op aanvraag “In-Company” georganiseerd worden. De 1edata voor de “Open inschrijving” zijn 18, 19, 20 juni en 1, 2, 3 oktober a.s.

WAAROM EEN SPECIFIEKE TRAINING?

De belangrijkste Business driver van veel organisaties is Data. Digital business concepten poppen overal op en dagen gevestigde organisaties uit, die grote transities aangaan richting Digital business. Data staat hoog op de prioriteitenlijst van elke organisatie, want met Data creëer je (nieuwe) inzichten, ontdek je verborgen patronen en creëer je waarde. Het belang om over kwalitatief goede data te kunnen beschikken om de juiste beslissingen te nemen is dan ook enorm. (Big) Data verzamelen en opslaan, structureren en modelleren, meta data vastleggen, rapporteren, visualiseren, en waarde uit data creëren, combineren en analyseren, migreren. Allemaal belangrijke onderdelen in de keten van Data management. Maar hoe verifieer en garandeer je de juiste kwaliteit, betrouwbaarheid en compleetheid van de data en analyses die je oplevert? Een must voor iedere organisatie. Wij misten een gerichte training op dit gebied in de markt, waarop wij hebben besloten hier op in te springen door deze zelf op te zetten en hiermee aan een belangrijke behoefte voor organisaties en professionals te voldoen.

OPZET

Tijdens deze 3-daagse Foundation training leer je wat Data & Analytics is en op welke wijze je een teststrategie hiervoor opzet en deze uitvoert. De inhoud van de training is gebaseerd op o.a. ISTQB met een specifieke vertaling voor de Data (Analytics) omgeving. In deze praktisch opgezette training krijg je inzicht in het gestructureerd testen in complexe Data & Analytics projecten en omgevingen.

DOELSTELLINGEN

Na de training

  • ben je in staat om een teststrategie te bepalen en testtrajecten op te zetten voor data georiënteerde omgevingen en -projecten
  • heb je kennis van testspecificatietechnieken die specifiek inzetbaar zijn bij data & analytics projecten
  • heb je kennis van de eigenschappen van testomgevingen en testdata alsmede in het gebruik van productiedata en privacy-aspecten
  • heb je kennis van aspecten van datakwaliteit en kun je dataprofiling toepassen

EXAMEN

Op de laatste dag van de training zal de deelnemer het examen afleggen. Bij goed gevolg zal de deelnemer het certificaat ‘Certified Data & Analytics Tester’ Foundation Level ontvangen.

MEER INFORMATIE

Mocht je meer informatie willen ontvangen, dan helpen wij je natuurlijk graag en kun je contact opnemen met ons via info@DataConnected.nl of via onze website DataConnected.nl.