De Overheid,Innovatief met Data!

Kennis- en netwerk evenement 'De Overheid, Innovatief met Data!'

Datum

18 april 2018

 Locatie

DataLab Nieuwegein. Marconibaan 5-35, Nieuwegein

 Programma

17:45 – 18:15:    Inloop met avondeten en een drankje
18:15 – 18:20:  Introductie
18:20 – 19:35: Linked Data door Erwin Folmer en Hayo Schreijer
19:45 – 20:30: Datamanagement & DataLab innovaties bij RWS door Eric Blaakman en Bas van Essen
20:30 – 21:30: Netwerkgelegenheid met borrel

 Details evenement

Het tweede thema dit jaar zal DataConnected in samenwerking met gerenommeerde experts/sprekers van Rijkswaterstaat, Kadaster en Ministerie van Binnenlandse Zaken, behandelen. Want er gebeurt veel op het gebied van Data bij overheden. Met Linked data worden bijvoorbeeld 3D visualisaties gemaakt van gebouwen en sensoren zijn in het weg- waternet niet meer weg te denken. Daarbij worden er ook innovatieve data-concepten ontwikkeld, die zij graag met jullie delen.

Linked Data

Met linked data breng je samenhang aan in data. Linked data maakt van woorden of dingen, zoals de stad ‘Amsterdam’, unieke concepten. Elk concept wint aan betekenis als er meer beschrijvingen aan gelinkt worden. Daardoor krijgt de inhoud van webdocumenten meer betekenis (context) en worden zoekresultaten nauwkeuriger (relevanter). Maar wat is Linked Data precies? Hoe werkt het? En wat kunnen we ermee en wat ook niet?

Erwin Folmer (Research Associate aan Universiteit Twente, Sr adviseur Kadaster en grondlegger van Platform Linked Data Nederland) en Hayo Schreijer (Owner Valcus Management Consultants en Legislation en Linked Data & Open Data program manager bij ministerie van BZK) zullen een duo presentatie verzorgen.

Erwin zal ingaan op waarom Kadaster inzet op Linked Data als onderdeel van het GeoPlatform van de toekomst. Aan de hand van demo’s zal de stand van zaken worden besproken, en ook de uitdagingen van de toekomst, waaronder het live kunnen bevragen van de linked open data.

Hayo zal ingaan op wat Linked Data betekent voor de overheden en uiteindelijk voor heel Nederland. Hierbij zal ook hij de stand van zaken doornemen en ook kijken naar de uitdagingen van de toekomst, zoals bijvoorbeeld wetgeving.

Eric Blaakman (Manager Datamanagement bij Rijkswaterstaat) en Bas van Essen (Manager Datalab bij Rijkswaterstaat) nemen ons mee in de veranderingen die bijvoorbeeld sensordata met zich meebrengt bij Rijkswaterstaat. Zij praten ons bij over innovatieve mogelijkheden als Artificial Intelligence waar zij aan werken, wat dat voor ons als Nederlanders betekent, maar ook welke impact dat heeft op het Datamanagement. Als grootste verzamelaar van data is dit van eminent belang .

 

Financiële bijdrage
Deelname aan deze kennissessie is:

  • Voor DataConnected-deelnemers gratis
  • Voor niet-DataConnected-deelnemers en introducés wordt € 25,- gerekend

Vul onderstaand formulier in om je te registreren voor het evenement. Wij houden je dan op de hoogte.

 

Geslacht

 Man Vrouw

Voornaam

Achternaam

Telefoonnummer

E-mail

Deelnemer DataConnected

 Ja Nee